Banka ve Finans Konulu Eğitimler



Çağrı Merkezi Eğitimleri























Para ve Sermaye Piyasaları

Programın amacı para ve sermaye piyasalarının işleyişini genel bir perspektifle aktararak Türkiye’de ve dünyada kullanılan sermaye piyasalarının ve piyasa enstrümanlarının tanınmasını sağlamaktır.

Katılımcıların yatırım yapılan menkul kıymetler ile ilgili elde ettiği hakları ve karşılaşabileceği riskleri bilerek hareket etmesini sağlamak, sermaye ve para piyasası araçlarının teorik ve pratik tanımlamalarını aktarmak ve bu araçların finansal kararlara olan etkilerini değerlendirmektir.

Eğitim, bankacılık ve sigortacılık sektöründe görev yapan tüm saha personeli ile birlikte, işletmelerde her gün kritik finansal kararlar alan ve yatırım yaptığı menkul kıymetleri daha kapsamlı tanımak isteyen tüm çalışanlar için uygundur.



Yatırım ve Finansal Piyasalar

Bu programda müşterinin yatırım algısının anlaşılması, risk ve getiri beklentilerinin ölçümlenmesi, yatırımın temel prensipleri, portföy yönetim mantığı ve değişen piyasa koşullarında yatırımcı psikolojisinin değerlendirilmesi aktarılmaktadır.  Global yatırım seçenekleri ve lokal uygulamalarla beraber yatırım ürünlerine giriş olarak değerlendirilmesi gereken bu programın amacı SPK mevzuatına uygun olarak satış ve pazarlama kadrolarındaki kişilere temel bir perspektif vermek ve farklı risk skalalarındaki ürün çeşitliliklerine karşı farkındalık yaratmaktır.

Programın ürün eğitimlerinden önce verilmesi ve devamında gereken şekilde ürün eğitimleri ile takviye edilmesi tavsiye edilir.



Sabit Getirili Menkul Kıymetler

Programda bono/tahvil ve eurobond başta olmak üzere BİST-Borçlanma Araçları piyasasında işlem gören tüm SGMK ürünleri ile birlikte global piyasalardaki benzer yapıdaki ürünler tanıtılmaktadır. 

Ürünlerin fiyat, iç verim ve durasyon bazında karşılaştırmalarının yanı sıra, simulasyon ortamında vaka analizleri yapılarak portföy karlılığının da hesaplandığı program, başta şube çalışanları olmak üzere tüm banka çalışanlarına yöneliktir.



Türev Ürünler ve Piyasalar

Programın amacı katılımcılara türev ürünleri ve piyasaları tanıtmak, ürünlerin spekülatif, korunma ya da arbitraj amaçlı farklı kullanım alanlarını piyasa içinden örneklerle uygulamalı olarak göstermektir. Katılımcı profiline göre başlangıç, ileri seviye ve SPK Lisanslama sınavlarına hazırlık olmak üzere farklı versiyonları vardır. Eğitime teorinin yanı sıra, piyasa içinden pratik uygulamaların da yapıldığı simulasyon ortamı ve grup çalışmaları dahil edilmiştir.

Eğitim öncesi ve sonrasının e-öğrenme modelleri ile desteklenmesi tavsiye olunur.



Özel Yapılandırılmış Ürünler

Eğitimin amacı piyasada opsiyonlar kullanılarak yaratılan ve müşterilere sunulan ürünlerin yapısının ve kaldıraç mantığının yorumlanması, ürünlerin risk sınıflamasının yapılması, pazarlama ve satış süreçlerinin klasik varlık sınıfları ile karşılaştırmalı olarak aktarılmasıdır. Eğitimde piyasa örnekleri ile vaka çalışmaları yapılmaktadır.



Varant ve Varant Piyasaları

Programda opsiyonlara girişle beraber son yılların popüler yatırım aracı olan varant ve varant piyasalarının özellikleri, fiyatlama parametreleri, piyasa verilerinin etkileri ve varantların duyarlılıkları ile ilgili piyasa örnekleri işlenmektedir. Ürünün müşteriye satışını yapan ve kişisel yatırımları için öğrenmek isteyen tüm katılımcılara uygundur.



Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasaları

Piyasadaki pazarlar ve farklı dayanak varlıklara ait sözleşmelerin özellikleri, teminatlandırma sistemi, kaldıraç mantığı ile pozisyonların değerlemeleri ve risklerin analizi çoğunlukla uygulamalı olarak aktarılmaktadır.

Satış ve pazarlama kadrolarında müşteri ile teması olan ve konuyu öğrenmek isteyen tüm katılımcılara açıktır.



Uygulamalı Finans Matematiği ve Değerleme Yöntemleri

Programın amacı yatırım kararları alırken finansal ürünlerin fiyatlandırılmasındaki mantığı anlamak, bankalardaki ürün ve hizmetlerin maliyetlerini ve getirilerini karşılaştırabilmek, proje değerlendirmeleri ve yatırımların geri dönüşünün hesaplamaları konusunda katılımcıları bilgilendirmektir.



Yatırım Ürünleri Satış Programı

Eğitimde müşterilerin risk algısına göre piyasadaki finansal enstrümanların sunumu, lokal ve global piyasalardaki trendler, alternatif varlık sınıflarının klasik getirili ürünlerle karşılaştırılması, portföy çeşitlendirmesinin önemi, müşteri ihtiyacının belirlenerek müşteri verimini artırma ve satış pazarlama süreçlerindeki kritik faktörler aktarılmaktadır.

Piyasa değişkenlerinin portföyde yarattığı etkiler de vaka çalışmaları içinde analiz edilmektedir.



Genel Bankacılık

Programın amacı katılımcılara finans sektöründe bankaların, diğer finansal kuruluşların ve merkez bankalarının rolünü, işleyişini, fonksiyonlarını, farklı banka türlerini ve bunların hizmet ve faaliyet konularını aktarmaktır.

Eğitim sonunda katılımcılar büyük resimde bankacılığı anlayıp, bankaların temel finansal tablolarını yorumlayabilecek, piyasa makro ekonomik verilerinin değişiminin bankalara olan etkilerini, geçmiş finansal krizlerin sebep, sonuç ve piyasalarda yarattığı etkileri grup çalışmaları ile beraber öğreniyor olacaklardır.



Küresel Finansal Krizler ve Piyasa Etkileri

Programda Türkiye’de ve dünyada yaşanmış olan finansal krizlerin yapısal olarak incelenmesi, krizlerin öncü göstergelerinin yorumlanması, küreselleşmenin krizlerin yayılmasındaki etkisi interaktif bir ortamda analiz edilmekte, ülkelerin ekonomik görünümleri ve göstergeleri karşılaştırılarak gelecek beklentileri yorumlanmaktadır.



Finansçı Olmayanlar için Finans

Günümüzde bankacılar dışındaki profesyonel çalışanlar, yöneticiler ve işletme sahipleri de finans konularını anlama, genel ekonomik ve finansal verileri yorumlayıp, piyasadaki trendleri ve üstlerinde taşıdıkları finansal riskleri bilme ihtiyacındalar. Program bilanço okuma, nakit ve fon akış tablolarının yorumlanmasının yanı sıra sermaye piyasaları ile ilgili bilgileri de kapsamaktadır. Programın benzer beklenti ve bilgi seviyesinde olan katılımcılarla kapalı grup olarak yapılması önerilir. 



SPK Lisanslama Hazırlık Eğitimleri

SPK’nın sınavdan önce duyurduğu tebliğe uygun olarak hazırlanmış içeriklerimiz ve sınava özel yarattığımız metodoloji ile yanınızdayız.

Modül bazında eğitimlerimizi öğrenmek için bizimle kontakt kurunuz.



Diksiyon ve Etkili Konuşma

Bu programda katılımcılara sesin doğru kullanımı, diyafram nefesi, kelimelerin doğru telaffuz edilmesi, tonlama, duraklama, vurgulama ve boğumlanma ile ilgili teknik bilgiler aktarılır. Katılımcıların müşteri görüşmelerinde ideal konuşma hızıyla etkili ve anlaşılır konuşabilmelerine yönelik egzersizler yapılır.



Telefonda Etkili İletişim

Programın amacı katılımcıların müşterileri ile en etkili şekilde iletişim kurabilmelerini ve iletişimde sıkça kullanılan telefonu hizmet kalitesini ve müşteri bağlılığını artırmaya yönelik kullanabilmelerini sağlamaktır.

Müşteri ile iletişimde olan her çalışan için önerilen bu programda telefonda müşteriyi karşılama, dinleme, müşterinin ihtiyacını anlama, soru sorma ve görüşmeyi bitirme sırasında uygulanması gereken teknikler aktarılır.



Telefonda Satış

Telefonda randevu alan, tanıtım yapan veya satış yapan tüm çalışanlar için tavsiye edilen bu programda katılımcılar telefonda müşterilerle en etkili şekilde iletişim kurabilmek ve bunu satışa dönüştürebilmek için neler yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olurlar. Satış için kritik olan dinleme, anlama ve müşteri itirazlarını karşılamaya yönelik egzersizler yapılır. 



Çağrı Merkezi Yöneticileri için Koçluk

Bu programda katılımcılar ekip üyelerinin potansiyelini açığa çıkarmak, onlara rehberlik etmek, motive etmek, hedeflerini gerçekleştirmek için yol göstermek, geri bildirimde bulunmak ve gelişmelerini takip etmek için gerekli olan yönetmeleri öğrenecekler. 

Danışmanlık Hizmetlerimiz


MT/ST Programları Oluşturmak
Bankalarda yeni başlayan kişilere sınıf içi eğitim, uygulama, mentorluk, uzaktan öğrenme ve değerlendirme sürecine kadar bir çok öğrenme metodolojisinin bir arada sunulduğu paket programların hazırlanması, takibi, sonuçlarının raporlaması.

Oryantasyon  Programları
Kuruma henüz katılmış farklı seviyelerdeki kişilerin işe başlarken kurumun birimlerini, organizasyonel yapısını, yönetim stratejilerini öğrenmesini ve kurum kültürüne daha hızlı adapte olmasını sağlayacak kuruma özel yapılandırılmış oryantasyon programlarını oluşturmak.  

Özel Bankacılık ​‘Yatırım Akreditasyon Programı’
Modüler olarak yapılandırılmış olan bu program vadeye yayılmış olarak lokal ve global piyasalarda kullanılan varlık yönetimi ürünlerini basamaklı bir yapıda katılımcılara aktarır. Programı başarıyla tamamlayan kişiler akredite olur ve sertifika alırlar. 

Bireysel ve Ticari MT’ler İçin ‘Yatırım Akademisi’ 
Portföy yöneticileri ve müşteri ile iletişimde olan şube satış ve pazarlama kadroları için tavsiye edilen bu programda varlık sınıfları ve yatırım ürünleri aktarılmaktadır. 

SPK Lisanslama Süreci 
SPK tarafından yayımlanan tebliğin finansal kuruluşlara etkisi ve görev bazında lisanslama gerekliliklerinin tespit edilmesi. Lisanslama sınavlarına hazırlık amacıyla geliştirdiğimiz eğitimler ve öğrenme metodolojisi SPK’nın yaptığı değişiklikler doğrultusunda dinamik olarak güncellenir .

E-öğrenme/Webinar 
Sınıf içi eğitimlere alternatif/destek olmak amacıyla uzaktan öğrenme metodlarını tercih eden kurumlar için uzmanlığımız olan konularda eğitim içeriklerinin hazırlanması, tasarlanması ve diğer teknik altyapı gerekliliklerinin oluşturulması.

EYS ve Eğitim İhtiyaç Analiz Süreci
Eğitim ve geliştirme birimlerinin kurulması ile ilgili süreçlerin oluşturulması, kurum içi eğitim ihtiyaç analizlerinin yapılması ve şirket hedefleri doğrultusunda uygulama talimatlarının yazılması gibi hizmetleri de kapsayan ve şirket ihtiyaçlarına özel olarak yapılandırılan bir programdır. 

Telefonda Satış
Kurum bünyesinde ürün/hizmet tanıtımı ve satışı yapmak amacıyla Telefonda Satış birimlerinin kurulması. Uygun personelin işe alınması, eğitilmesi, görev tanımlarının yazılması, performans değerlendirme kriterlerinin oluşturulması, script yazılmasını ve kampanya yönetimini de içeren süreçlerin bütününü kapsar.

Eğitimlerimiz